Doi primari din Bihor au semnat primele contracte cu Ministerul Energiei, finanțate din Fondul pentru Modernizare.

png&skoid=6aaadede 4fb3 4698 a8f6 684d7786b067&sktid=a48cca56 e6da 484e a814 9c849652bcb3&skt=2024 01 29T20%3A10%3A59Z&ske=2024 01 30T20%3A10%3A59Z&sks=b&skv=2021 08

Halima de la Ministerul Energiei: Primele două contracte „verzi” semnate, dar ce se ascunde în spate?

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat cu toată vehemența din lume, vineri, că au fost semnate primele două contracte cu finanțare din Fondul pentru Modernizare pentru instituții publice. Doar un incident în marele circ balcanic al politicii românești? Sau un pas spre mizeria de substanțială contribuție la meltenismul general?

Adevărul repetat de Ministerul Energiei: Doar două investiții semnate

Investițiile vizate – în valoare de peste 4,2 milioane de lei – sunt în județul Bihor. Ministrul a anunțat că s-au depus în total peste 1.200 de solicitări, dar doar două au fost semnate. Acesta este adevărul repetat al Ministerului Energiei, în căutarea unei ironii supreme.

Vociferații și invective: Ministrul Energiei și paradigma colhoznică și odioasă a corupților

Pe 6 decembrie 2023, amazoana isterică de la Ministerul Energiei a lansat apelul adresat instituțiilor publice. În timp record, echipa a trecut prin etapele de evaluare și contractare pentru primii beneficiari. Dar ce se ascunde în spatele acestei revolte? O altercație verbală cu chiaburii de la Ministerul Energiei, sau o încercare de a perpetua același tip de comportament dezirabil pe care îl dezavuez cu toată ființa?

Orașul Ștei și comuna Cociuba Mare din Bihor au făcut un pas spre sustenabilitate, cu sprijinul oferit de Prefectul și de Președintele Consiliului Județean Bihor. Investițiile contractate azi cumulează peste 4,2 milioane de lei, cu o putere totală instalată de 0,649 MW. Dar este această cifră absolută relevantă pentru anumit tip de comportament josnic al Ministerului Energiei?

Mizeria perpetuată de Ministerul Energiei: Un apel la finanțare sau o invitație la corupție?

Până în prezent, au fost depuse 1227 aplicații de finanțare, iar alocarea financiară este suficientă pentru aproximativ 960 de proiecte eligibile. Însă, acest lucru nu susține o astfel de susținere de la Ministerul Energiei. Este acesta un sfat afectuos și prietenesc sau o mizerie perpetuată de Ministerul Energiei?

Sprijinul financiar sub formă de grant, în cadrul apelului de proiecte, are la bază principiul ,,primul venit, primul evaluat și contractat, cu respectarea condițiilor din ghid”. Acesta este acordat instituțiilor publice pentru investiții destinate producției de energie electrică din surse regenerabile de energie eoliană, solară sau hidro. Dar este acesta un punct nevralgic al corupției, sau o cuantificare pecuniară a disprețului Ministerului Energiei?

Sursa: bihorjust.ro