Reacția deputatului Dan Vîlceanu după pus sub urmărire: Lucrurile puteau fi rezolvate altfel.

Urmărirea penală a deputatului Dan Vîlceanu

Într-o dezvăluire recentă, Parchetul a anunțat că a început urmărirea penală împotriva deputatului Dan Vîlceanu, în urma unui incident în plenul Camerei Deputaților, implicându-l pe liberalul Florin Roman. Într-o încercare de a-și asuma responsabilitatea, Vîlceanu a declarat că a luat legătura cu Roman, exprimându-și regretul pentru incident și cerându-și scuze.

Regretul lui Vîlceanu și dorința de reconciliere

Vîlceanu a susținut că, din punctul său de vedere, situația ar fi putut fi gestionată diferit, având în vedere relația lor de colegialitate și cunoașterea reciprocă a familiilor. Într-o declarație pentru News.ro, Vîlceanu a afirmat: „Am fost înștiințat de această sesizare făcută de domnul Florin Roman, mi s-au adus la cunoștință acuzațiile și la acest moment nu pot să dau alte detalii privind actele de procedură. Ceea ce aș vrea să adaug este că ulterior am avut o discuție cu Florin Roman, în care eu i-am spus că mie mi-e rușine de eveniment și de incidentul acesta și că, cel puțin pentru partea mea de vină, îmi cer scuze și sper că vom ajunge la o discuție față în față, ca doi colegi”.

Acuzațiile aduse lui Vîlceanu

Procurorii au dispus începerea urmării penale pe numele deputatului Dan Vîlceanu pentru ultraj, purtare abuzivă și tulburare a ordinii și liniștii publice, în urma altercației avute cu liberalul Florin Roman, în Parlament, în 21 mai. Parchetul General a precizat că Vîlceanu a adresat injurii și a exercitat acte de violență asupra lui Roman, provocându-i acestuia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur și zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Limitările imunității parlamentare

Procurorii au subliniat că Dan Vîlceanu „a adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnității acesteia și a tulburat ordinea și liniștea publică prin generarea unor situații de insecuritate și de teamă.” Ei au adăugat că deputatul nu se poate bucura în acest caz de imunitatea parlamentară întrucât „este limitată la opinii politice, respectiv pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului cu privire la care deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică”.

Sursa: hotnews.ro