Atacurile PSD asupra lui Nicolae Ciucă: O strategie de discreditare
Într-un context politic tensionat, doi parlamentari PSD, Marian Mina și Bogdan Constantin Matei, au lansat atacuri similare împotriva președintelui PNL, Nicolae Ciucă. Acestea au fost declanșate de deplasarea lui Ciucă în Statele Unite pentru a participa la Summitul NATO, o mișcare pe care parlamentarii PSD o consideră inutilă și costisitoare pentru statul român.
Acuzații de plagiat și lipsă de onoare
Atacurile au fost dure și directe, cu acuzații de plagiat și lipsă de onoare. Marian Mina, liderul PSD Giurgiu, a descris vizita lui Ciucă în America ca fiind „doar o cheltuială în plus pentru statul român”, sugerând că singurul lucru pe care Ciucă l-ar putea aduce înapoi este o șapcă inscripționată cu „I [love] America”. Mina a continuat să critice prezența lui Ciucă la Summitul NATO, afirmând că acesta, împreună cu Bode și Geoană, a copiat mai mult decât toți cei care au dat Bacalaureatul anul acesta.
Un „Moș Teacă” al PNL
Într-o postare pe Facebook, Mina a numit-o pe Ciucă „Moș Teacă” al PNL și a susținut că acesta a plecat „absolut degeaba” în Statele Unite. În același timp, un alt parlamentar PSD, Bogdan Constantin Matei, a publicat o postare similară, în care a criticat și el vizita lui Ciucă în America și l-a acuzat de plagiat.
Un președinte de stat format în logica „Da! Să trăiți!”
Senatorul PSD Bogdan Constantin Matei a exprimat și el îngrijorări cu privire la abordarea lui Ciucă, afirmând că România nu are nevoie de un președinte de stat format în logica „Da! Să trăiți!” și nici în logica mesajului ce se dorește a fi inoculat că acum este nevoie de un general în fruntea țării motivând contextul siguranței granițelor țării.
Atacurile PSD la adresa lui Nicolae Ciucă: Lipsite de conținut?
În răspuns la aceste atacuri, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că acestea sunt „lipsite de conținut”. El a susținut că a fost singurul om politic din România care a „probat onoarea când și-a depus mandatul de premier”.
Înțelegerea între PNL și PSD
În ciuda acestor atacuri, cele două partide au reușit să ajungă la un acord în ceea ce privește datele alegerilor parlamentare și prezidențiale din toamnă. În plus, liderii Coaliției au stabilit ca atacurile între partide să înceteze, iar primii care au primit interdicție la atacuri sunt membrii Guvernului, pentru a ține „Executivul departe de lupta politică”.
Sursa: HotNews.ro