Dezvoltarea hotelieră: o perspectivă ascuțită
Într-o lume în care turismul și călătoriile de afaceri devin din ce în ce mai importante, dezvoltarea hotelieră a devenit un subiect de interes major. În acest context, România a atras atenția dezvoltatorilor locali și internaționali, cu Brașovul fiind unul dintre orașele de top în acest sens.
Implicarea VITALIS Consulting în proiecte hoteliere
VITALIS Consulting, lideri de piață în domeniul Construction Management, se implică din ce în ce mai mult în proiecte hoteliere. Alexandru Samoilă, Managing Director, a discutat despre nevoia de spații de cazare, diferențele dintre un brand local și unul internațional, standardele impuse de hotelurile de tip boutique cu ADN românesc și provocările pe care segmentul lor de activitate le întâmpină în fiecare proiect.
Creșterea cererii de spații de cazare
România încă suferă din punct de vedere al spațiilor de cazare ce se încadrează în standarde superioare. Cu toate acestea, în ultimii ani, s-a observat o creștere accelerată a interesului pentru dezvoltarea de noi hoteluri. Pe măsură ce economia țării și infrastructura se dezvoltă, numărul de turiști crește, atât în cazul călătoriilor de vacanță, cât și în cazul celor de afaceri.
Branduri internaționale versus branduri locale
În ceea ce privește diferențele dintre un brand internațional și unul local, Samoilă a subliniat că brandurile internaționale aduc cu ele o calitate a serviciilor și o siguranță. În același timp, există și branduri locale, românești, care oferă un standard foarte ridicat al serviciilor și care și-au creat un nume de sine stătător în industrie.
Finanțarea proiectelor hoteliere
Unul dintre factorii care încurajează dezvoltatorii este accesibilitatea finanțării bancare. VITALIS Consulting oferă dezvoltatorilor asistență prin furnizarea serviciilor de monitorizare a proiectelor la care băncile oferă finanțare. Proiectele hoteliere sunt, în general, foarte ușor finanțabile, mai ales atunci când este vorba de un brand internațional.
Complexitatea proiectelor hoteliere
Proiectele hoteliere au o complexitate aparte față de cele rezidențiale. Cerințele tehnice în cazul hotelurilor sunt mai aspre, iar nivelul calității cerut este mult mai mare. Această complexitate implică o muncă și o coordonare mai intensă, ce implică automat și alocarea mai multor resurse.
Interesul brandurilor internaționale pentru România
În ultima perioadă, din ce în ce mai multe branduri internaționale de hoteluri și-au arătat interesul pentru peisajul local. România devine din ce în ce mai atractivă, iar acesta este unul dintre motive. Pe măsură ce se inaugurează autostrăzi și aeroporturi, interesul turistic crește, oferind accesibilitate unor zone mai „izolate”, dar superbe.
Sursa: news.ro