Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, sub asediul amenințărilor
Într-o declarație recentă, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a expus o situație alarmantă, susținând că a fost amenințat de fostul președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR). Această afirmație a fost făcută în contextul unor tensiuni generate de refuzul ministerului de a aproba o plată controversată, legată de bonusurile de performanță pentru anul 2024.
Contextul amenințărilor
Burduja a detaliat că amenințările au venit după ce ministerul a decis să nu aprobe plata unei componente variabile, invocând un dosar penal în curs de desfășurare, care vizează faptele penale comise în timpul mandatului fostului președinte al CNCIR. Acesta a fost implicat într-un scandal de delapidare, în care s-au constatat sume considerabile furate din patrimoniul companiei, prin achiziții fictive.
Reacția ministrului
Ministrul a declarat că nu se teme de amenințări și că va depune plângere penală pentru ultraj, subliniind că astfel de comportamente nu vor fi tolerate. Burduja a afirmat că va continua să facă ordine în sectorul energetic, indiferent de presiunea exercitată asupra sa.
Implicarea DIICOT
Procurorii DIICOT au confirmat că au reținut mai mulți inculpați în acest caz, acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare. Aceștia au detaliat modul în care funcționarii CNCIR au orchestrat un mecanism complex de fraudă, care a dus la pierderi semnificative pentru bugetul instituției.
Mesajele amenințătoare
Burduja a publicat pe rețelele sociale o serie de mesaje amenințătoare pe care le-ar fi primit, evidențiind natura gravă a situației. Aceste mesaje reflectă nu doar o atitudine ostilă, ci și o încercare de intimidare, menționând expresii dure care sugerează o presiune psihologică considerabilă.
Concluzie
Într-un climat politic deja tensionat, aceste amenințări ridică semne de întrebare cu privire la integritatea și transparența în gestionarea companiilor de stat. Sebastian Burduja se află într-o poziție delicată, dar determinarea sa de a acționa în conformitate cu legea și de a combate corupția în sectorul energetic este un aspect esențial pentru viitorul acestui domeniu.
Sursa: Mediafax