Simularea Evaluării Naționale 2024: Cursa cu timpul și digitalizarea
Probele încep la ora 9:00. Elevii sunt împinși în săli până la ora 8:30, într-o cursă contra cronometru. Timpul destinat pentru a scuipa pe hârtie cunoștințele acumulate este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Subiectele sunt înghesuite într-o broșură tipărită față-verso, ca un labirint de cunoștințe pe care trebuie să le navighezi. Dacă ești suficient de nebun să vrei mai mult spațiu pentru a-ți etala geniul, poți solicita pagini suplimentare.
Marea Analiză a Rezultatelor
Rezultatele obținute la simulare sunt disecate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei și ședințe cu părinții, ca și cum ar fi fost o operație majoră. Acestea sunt analizate și la nivelul consiliului profesoral, „în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an”. Rezultatele obținute la simulare nu sunt imortalizate în catalog, ca o fantomă a performanței tale. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, precizează Ministerul Educației.
Simularea Evaluării Naționale 2024: Corectarea Digitală
Într-o premieră, lucrările la simulare Evaluare Națională 2024 vor fi corectate digital, un pas în viitor sau un salt în necunoscut? Lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale 2024 vor putea fi scanate din nou de profesorii din școli și încărcate pe platformă dacă evaluatorii observă că sunt scanate greșit sau că nu sunt toate paginile pe care lucrarea ar trebui să le aibă. Indicațiile ME vin în contextul în care la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click”.
Calendarul Simulării Evaluării Naționale 2024
Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 în zilele de 5, 6 și 7 februarie, potrivit calendarului oficial. La simularea națională de la Evaluarea Națională 2024, colțul lucrării nu se închide și nu se lipește, după cum prevede procedura.
Calendar Simulare Evaluare Națională 2024:
- 5 februarie 2024 – Limba și literatura română, proba scrisă
- 6 februarie 2024 – matematică, proba scrisă
- 7 februarie 2024 – Limba și literatura maternă, proba scrisă
- 23 februarie 2024, comunicarea rezultatelor