Crin Antonescu: Întoarcerea unui politician dispărut
Crin Antonescu, fostul lider politic care a dispărut din viața publică timp de un deceniu, revine cu un mesaj direct și provocator. Într-un videoclip distribuit pe rețelele sociale, acesta își expune propria versiune asupra absenței sale, criticând vehement starea actuală a societății românești. Antonescu afirmă că România s-a întors la anii ’90, o perioadă dominată de credințe în bioenergeticieni și conspirații absurde, în detrimentul rațiunii și adevărului.
„Ne bălăcim în conspirații”, declară el, subliniind că lipsa de încredere în autorități și presa liberă a transformat societatea într-un teren fertil pentru teorii absurde și neîncredere generalizată. Politicianul critică vehement această mentalitate, afirmând că „politica nu se face cu basme, nici cu zâne”, mai ales într-un context internațional tensionat, cu războaie la graniță și crize economice iminente.
Un adevăr incomod: De ce a plecat și de ce s-a întors
Antonescu explică motivele retragerii sale, afirmând că a ales să se dedice familiei și să se îndepărteze de tumultul politic. „Aveam 55 de ani când m-am retras. Fiica mea avea 14. Am plecat pentru că aveam lucruri mai importante de făcut decât politica”, spune el, respingând speculațiile privind șantajul sau alte motive obscure.
Întoarcerea sa este justificată prin dorința de a aduce o schimbare reală într-o societate pe care o consideră „hipnotizată” de minciuni și manipulări. „M-am întors pentru că sunt un politician capabil să scoată țara asta din hipnoză. Sunt singurul care în ultimii 10 ani nu am contribuit la furia ta de azi față de politicieni”, afirmă Antonescu cu o siguranță debordantă.
Critica unei societăți în derivă
În discursul său, Antonescu nu ezită să critice dur mentalitatea colectivă, pe care o consideră blocată în superstiții și teorii conspiraționiste. „Nu mai credem nici în presă, că e cumpărată. Credem însă în horoscop, vrăjitori și soluții miraculoase”, spune el, ironizând tendința de a respinge adevărul în favoarea unor explicații fantastice.
Politicianul subliniază că această atitudine este periculoasă, mai ales într-un context global complicat. „Nu când ai războaie la graniță, nu când ai crize economice la ușă”, avertizează el, pledând pentru o abordare matură și rațională a problemelor naționale și internaționale.
Un apel la rațiune și responsabilitate
Antonescu își încheie mesajul cu un apel la responsabilitate și maturitate, respingând categoric „basmele” care domină discursul public. „Îmi pare rău că adevărul e plictisitor, dar suntem oameni maturi, știm că Moș Crăciun nu există. Nici zâne, nici tuneluri dacice”, afirmă el, subliniind că politica trebuie să fie bazată pe fapte și rațiune, nu pe iluzii.
Revenirea sa în politică este prezentată ca o misiune de a aduce claritate și direcție într-o societate confuză și dezorientată. „E timpul să stau alături de țară. Mă ajuți?”, întreabă el, lăsând deschisă posibilitatea unei colaborări cu cetățenii care împărtășesc viziunea sa.
Concluzie: O revenire cu miză mare
Crin Antonescu își marchează revenirea cu un discurs incisiv și provocator, care pune sub semnul întrebării starea actuală a societății românești. Cu un ton direct și o atitudine sigură, el își asumă rolul de lider capabil să aducă schimbarea, într-un moment în care România pare să fie prinsă între trecut și viitor.
Sursa: Mediafax
Sursa: www.mediafax.ro/politic/crin-antonescu-vreti-sa-stiti-de-ce-am-plecat-10-ani-si-ce-am-facut-22699403