Deși recunoaște că ajută Ucraina pe plan militar, Bucureștiul nu a dat niciodată detalii despre tipul de ajutor furnizat, în afara faptului că va antrena piloții ucraineni pe avioanele F16.
De ce face Ucraina acum acest gest? Iată ce răspunde analistul politic ucrainean, Oleksandr Kovalenko. Majoritatea civililor nu știu nimic de ajutorul militar românesc, dar el este semnificativ
Rușii le spun ucrainenilor că România vrea să iasă din NATO și să-și ia teritoriile înapoi
Ce le spun, însă, rușii ucrainenilor despre România? În emisiunile TV de maximă audiență, propagandiștii ruși vorbesc des despre faptul că România și țările vecine Ucrainei sunt gata să dezmembreze Ucraina și să-și împartă teritoriul acesteia între ele și cu Rusia.
Schimbarea șefului armatei – momentele dificile necesită decizii dificile
Schimbarea șefului armatei – momentele dificile necesită decizii dificile„(Ajutorul american, n.r.) este critic, Ucrainei îi este foarte greu să reziste Rusiei fără ajutorul american, doar cel european nu este suficient. Ucraina își schimbă tactica și strategia de război, schimbările din cadrul armatei sunt legate de această nouă abordare.
Valery Zaluzhny avea propriile sale opinii cu privire la desfășurarea ostilităților, în timp ce Alexander Syrsky are altele. Momentele dificile necesită decizii dificile.
(În ceea ce privește venirea la putere a lui Donald Trump la Casa Albă, n.r.) întrebarea nu este atât de mult că Donald Trump poate deveni următorul președinte al Statelor Unite. Întrebarea nu este neapărat ce se va întâmpla dacă Trump este ales, ci cine va fi în cercul lui. SUA este o țară în care nu președintele dansează cu anturajul său, ci anturajul dansează cu președintele.
Prin urmare, este important pentru noi ca Biroul Oval să conțină exact echipa care nu cedează în fața unui dictator precum Putin.