Adjunctul şefului IPJ Dâmbovița este cercetat de DNA.

Un caz de abuz în serviciu și favorizare a făptuitorului

Comisarul șef Ionuț-Denis Pîrvu, adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, se află în prezent sub control judiciar, fiind cercetat de DNA Ploiești. Acesta este suspectat de abuz în serviciu, favorizare a făptuitorului și fals intelectual în formă continuată. În centrul acuzațiilor se află presupusa sa implicare într-un caz de sustragere de la executarea unui mandat european de arestare.

Acuzații grave

Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești, Pîrvu ar fi încălcat legea în perioada iulie-august 2023. Deși avea cunoștință de faptul că o persoană, inculpată într-un dosar penal, se sustrăgea executării unui Mandat European de Arestare, Pîrvu nu a oferit autorităților competente numărul de telefon al acesteia, deși coresponda cu persoana respectivă. În plus, acesta ar fi avertizat persoana în cauză să nu vorbească la telefon cu anumite persoane, întrucât convorbirile ar fi putut fi interceptate.

Consecințe juridice

Pe lângă acuzațiile de favorizare a făptuitorului și abuz în serviciu, Pîrvu este acuzat și de fals intelectual în formă continuată. În cadrul unui raport înregistrat la Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, acesta ar fi menționat în mod nereal faptul că inculpatul urmărit l-ar fi contactat pe el. În plus, în corespondența cu Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, Pîrvu ar fi susținut că, în urma verificărilor efectuate, inculpatul care se afla dat în urmărire internațională nu a fost găsit, deși în realitate deținea informații despre acesta și coresponda cu el.

Condiții de control judiciar

În timpul controlului judiciar, Pîrvu trebuie să respecte o serie de obligații. Printre acestea se numără interdicția de a părăsi teritoriul României, de a comunica direct sau indirect cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar și de a exercita funcția de adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița. De asemenea, acesta nu are voie să dețină, să folosească sau să poarte arme. În caz de încălcare cu rea-credință a acestor obligații, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Sursa: news.ro