Angst, în pragul insolvenței, scoate la licitație activele
Într-o încercare de a-și salva afacerea de la prăbușire, Angst, unul dintre principalii jucători din industria autohtonă de carne, a anunțat că va scoate la licitație cinci spații comerciale din București și județul Ilfov. Această decizie vine în urma unui proces de restructurare și finanțare a companiei, care se află în prezent în insolvență. Administratorul judiciar al Angst, compania INFINEXA, a confirmat această informație într-un comunicat oficial.
Detalii despre licitație și activele scoase la vânzare
Licitațiile vor începe pe data de 10.12.2024. Creditorii Angst au aprobat anterior vânzarea acestor spații, care au o valoare totală de 3,6 milioane de euro. Valoarea estimată a spațiilor comerciale scoase la licitație variază, cel mai valoros fiind magazinul din strada Ion Brezoianu nr. 60, evaluat la 1,4 milioane de euro. Alte spații comerciale scoase la licitație includ cel din Șoseaua Colentina nr.1, evaluat la 1,2 milioane de euro, și cel din Șoseaua Pantelimon nr.350, evaluat la 274.000 euro. Spațiul comercial din Bd. Regina Elisabeta nr.50 este evaluat la 549.000 euro, iar cel de pe Șoseaua București-Târgoviște nr.43 are o valoare de piață estimată la 154.600 de euro.
Strategia de redresare a companiei Angst
Valorificarea acestor active se va realiza în mod individual, prin licitații publice, cu preț în urcare, pornind de la valoarea aprobată de creditori. Această strategie face parte dintr-un plan mai amplu de redresare a companiei, care include și transferul a 80% din capitalul social al societății Angst către societatea Domidene Com SRL. Această măsură a fost luată pentru a susține activitatea curentă a companiei, care a intrat în insolvență în 29 martie 2024, la cererea creditorilor Abatorul Periș și Primo Mix Food.
Un pas decisiv în procesul de redresare
Radu Tudor, senior partner INFINEXA, administrator judiciar al companiei Angst, a declarat că această etapă reprezintă un pas decisiv în procesul de redresare a companiei. „Optimizarea portofoliului de active prin valorificarea celor care nu sunt esențiale pentru activitatea de bază a companiei va reduce semnificativ costurile operaționale și expunerea față de creditorul ipotecar. În plus, permite companiei Angst să își canalizeze resursele și atenția asupra activității de producție, care e domeniul său principal. Astfel, această strategie va crea o fundație solidă pentru consolidarea activității și pentru beneficii durabile, atât pentru companie, cât și pentru toți partenerii implicați în procesul de restructurare”, a afirmat Tudor.
Sursa: StartupCafe